WordPress 6.5

A doua versiune candidată (RC2) pentru WordPress 6.5 este gata!

Această versiune a software-ului WordPress este în curs de dezvoltare. Vă rugăm să nu instalați, rulați sau testați această versiune de WordPress pe site-uri web de producție sau de misiune critică. În schimb, se recomandă să evaluați RC2 pe un server și site de testare.

În timp ce candidații de lansare sunt considerați pregătiți pentru lansare, testarea rămâne crucială pentru a se asigura că totul în WordPress 6.5 este cel mai bun.

Puteți testa WordPress 6.5 RC2 în patru moduri:

Plugin Instalați și activați pluginul WordPress Beta Tester la o instalare WordPress. (Selectați canalul „Bleeding edge” și fluxul „Doar Beta/RC”).
Descărcare directă Descărcați versiunea RC2 (zip) și instalați-o pe un site web WordPress.
Linia de comandă Utilizați următoarea comandă WP-CLI:
wp core update –version=6.5-RC2
WordPress Playground Utilizați instanța 6.5 RC2 WordPress Playground (disponibilă în 35 de minute după ce lansarea este gata) pentru a testa software-ul direct în browser, fără a fi nevoie de un site sau de o configurare separată.
Ținta actuală pentru lansarea WordPress 6.5 este 26 martie 2024. Sunt doar două săptămâni distanță! Obțineți o privire de ansamblu asupra ciclului de lansare 6.5 și verificați blogul Make WordPress Core pentru postări legate de 6.5 în săptămânile următoare pentru mai multe detalii.

La ce să vă așteptați în WordPress 6.5 RC2
Datorită numeroșilor colaboratori care au testat până în acest moment, această versiune include aproximativ 20 de remedieri de erori pentru Editor și peste 30 de bilete pentru WordPress Core. Pentru mai multe informații tehnice legate de problemele abordate începând cu RC1, puteți căuta următoarele link-uri:

GitHub se angajează pentru 6.5 din 5 martie
Biletele Trac închise din 5 martie
Actualizare privind înlocuirile de conținut pentru modelele sincronizate
Pe măsură ce modelele sincronizate evoluează și se îmbunătățesc, fiecare îmbunătățire trebuie să continue să ofere cea mai bună experiență posibilă. Având în vedere acest lucru, WordPress 6.5 nu va include capacitatea de a înlocui conținutul în modelele sincronizate. Acest lucru oferă mai mult timp pentru feedback și testare pentru a vă asigura că poate străluci cu adevărat. Așteptați-vă că această funcție va debuta în următoarea lansare majoră!

Contribuie la această lansare
WordPress este un software open source făcut posibil de o comunitate pasionată de oameni care colaborează și contribuie la dezvoltarea lui. Resursele de mai jos prezintă diverse moduri în care puteți ajuta cea mai populară platformă web open source din lume, indiferent de expertiza dumneavoastră tehnică.

Implică-te în testare
Testarea problemelor este esențială pentru a vă asigura că WordPress este performant și stabil. Este, de asemenea, o modalitate semnificativă pentru oricine de a contribui. Acest ghid detaliat vă va ghida prin funcțiile de testare din WordPress 6.5. Pentru cei care au început testarea, urmați acest ghid general de testare pentru mai multe detalii despre configurarea.

Dacă întâmpinați o problemă, vă rugăm să o raportați în zona Alpha/Beta a forumurilor de asistență sau direct la WordPress Trac dacă vă simțiți confortabil să scrieți un raport de eroare reproductibil. De asemenea, puteți verifica problema cu o listă de erori cunoscute.

Sunteți curios să testați versiunile în general? Urmăriți inițiativele de testare din Make Core și alăturați-vă canalului #core-test pe Making WordPress Slack.

Căutați vulnerabilități
De acum și până la versiunea finală candidată a WordPress 6.5 (programată pentru 19 martie), recompensa monetară pentru raportarea unor vulnerabilități de securitate noi, nelansate, este dublată. Vă rugăm să urmați practicile responsabile de divulgare, așa cum sunt detaliate în practicile și politicile de securitate ale proiectului, prezentate pe pagina HackerOne și în cartea albă de securitate.

Actualizați-vă tema sau pluginul
Pentru autorii de pluginuri și teme, produsele dumneavoastră joacă un rol esențial în extinderea funcționalității și valorii WordPress pentru toți utilizatorii.

Vă mulțumim că ați continuat să vă testați temele și pluginurile cu versiunile WordPress 6.5 beta. Cu RC1, veți dori să vă încheiați testarea și să actualizați versiunea „Testată până la” din fișierul readme al pluginului la 6.5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *